ukenru
u-posiltsi-z-gonkongu-znayshli-205-skhovanikh-u-dokumenti-diamantiv

У посилці з Гонконгу знайшли 205 схованих у документи діамантів

 • 12826 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. У тайнику з китайськими документами столичні митники виявили 205 діамантів. Про це УНН повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Києві.

"У міжнародному експрес-відправленні документального характеру... виявили схованку з діамантами. Мішечок з прозорими камінцями знаходився в навмисно вирізаному в документах отворі. Відправлення надійшло в Україну з Гонконгу", - повідомили митники.

Отримати коштовності мав житель одного з регіонів України.

Непритаманне для документів вкладення митники помітили під час митного контролю за допомогою рентгенологічного обладнання. За його результатами налічили 205 каменів прозорого кольору.

Згідно з результатами експрес-тесту, виявлені камені є діамантами. Їх вартість, чистоту та якість огранки встановлюватимуть вже експерти-гемологи.

А поки триває протоколювання виявленого правопорушення за ознаками порушення митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкції статті передбачають конфіскацію виявлених предметів правопорушення та штраф у розмірі 100% їх вартості.

У столичному ДФС вказали, що в березні це вже друга спроба незаконно переслати коштовне каміння через митний кордон України. У першому випадку камені пересилалися в Україну в міжнародному поштовому відправленні з США.

Нагадаємо, митники вилучили Євангеліє 1915 року на Буковині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП