ukenru
u-poltavi-vzhe-misyats-ne-mozhut-pribrati-stikhiyne-zvalische-bitikh-rtutnikh-lamp

У Полтаві вже місяць не можуть прибрати стихійне звалище битих ртутних ламп

 • 7314 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Небезпечну екологічну ситуацію в Полтавській області обговорюють уже місяць, але прибрати стихійне звалище битих ртутних ламп так і не змогли. Про це повідомив голова постійної комісії з питань екології Ігор Горжій на прес-конференції, передає УНН з посиланням на сайт Полтавської обласної ради.

Приєднавшись до обговорення теми про заподіяний збиток навколишньому середовищу і здоров'ю людей, Горжій закликав Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області та Державну екологічну інспекцію в Полтавській області вжити термінових заходів для ліквідації екологічно небезпечного звалища.

"Екологічно небезпечне звалище битих ртутних ламп біля Супрунівки потрібно якомога швидше ліквідувати", - зазначив він.

Раніше вжити термінових заходів закликали представники місцевої "Самопочі".

Нагадаємо, звалище небезпечних відходів виявили ще в лютому.

Раніше УНН повідомляв, що на ринку утилізації небезпечних відходів екологи фіксують колапс. За їх словами, за час дії мораторію на перевірки бізнесу і відсутність нагляду з боку профільного міністерства, велика частина спецкомпаній перетворилися в безвідповідальних шахраїв, які замість реального знешкодження отрутохімікатів розкидають їх по ярах і лісосмугах країни.

Українські Національні Новини

Суспільство