u-parye-gotuyut-rezolyutsiyu-pro-neuchast-sportsmeniv-z-rf-ta-bilorusi-v-olimpiadi-2024-v-kravchuk

У ПАРЄ наступного тижня будуть голосувати за резолюцію про неучасть спортсменів з рф та білорусі в Олімпіаді - Кравчук

 • 589450 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Українська делегація в Парламентській Асамблеї Ради Європи домагатиметься ухвалення резолюції щодо неучасті російських та білоруських атлетів на Олімпіаді 2024 в Парижі. Про це повідомила голова комітету ПАРЄ з культури, народний депутат Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Прибула до Страсбурга на червневу пленарну сесію Парламентської Асамблеї Ради Європи! Попереду важливий для України тиждень: Маємо серйозне завдання – проведення дебатів за терміновою процедурою та ухвалення резолюції щодо неучасті російських та білоруських атлетів на Олімпіаді 2024 в Парижі, яку готує Комітет ПАРЄ з питань культури, освіти, медіа та спорту, який я очолюю», - написала Кравчук.

За її словами, попередній драфт резолюції вже наповнений сильними формулюваннями, а тому вірогідно, що МОК таки отримає рекомендію ПАРЄ щодо недопуску російських та білоруських спортсменів.

Окрім того, вона повідомила, що на полях ПАРЄ буде проведено side-event присвячений українським військовополоненим та пошуку шляхів підтримки їх звільнення.

Доповнення

Парламентська асамблея Ради Європи у червні голосуватиме за резолюцію про недопущення спортсменів з рф та білорусі на Олімпійські ігри. Доповідачем на слухання за терміновою процедурою призначено колишнього міністра спорту Норвегії Лінду Геллеланн.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни обстріляли Сумщину, загинули батько із сином - ОВА

     • 296638 переглядiв

    У Херсоні пролунали вибухи - ЗМІ

     • 1213012 переглядiв