u-parlamenti-slovachchyny-ne-znaishlosia-holosiv-dlia-zasudzhennia-napadu-rosii-na-dytiachu-likarniu-okhmatdyt

У парламенті Словаччини не знайшлося голосів для засудження нападу росії на дитячу лікарню "Охматдит"

 • 109493 переглядiв

Парламент Словаччини не зміг включити до порядку денного резолюцію із засудженням нападу росії на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві.

Парламент Словаччини не проголосував за засудження російського удару по "Охматдиту". Про це УНН пише з посиланням на Aktuality.

Деталі

Словацький парламент не проголосував за засудження російського удару по "Охматдиту" в Києві 8 липня, оскільки лише 41 депутат підтримали внесення резолюції на порядок денний, але цього замало для ухвалення рішення. Таким чином парламентарі не дійшли до розгляду резолюції.

Ініціаторкою резолюції стала депутатка з опозиційної "Прогресивної Словаччини" Беата Юрик, яка запропонувала додати її до порядку денного.

У відповідь на пропозицію про винесення цієї резолюції на порядок денний депутатка Яна Вальова з партії прем’єр-міністра Роберта Фіцо SMER-SD вигукнула: "Ви там були?".

Нагадаємо

росія 8 липня масовано атакувала Україну, у тому числі постраждала дитяча лікарня "Охматдит" у Шевченківському районі Києва. Ракета влучила в токсикологічний корпус з важкохворими дітьми.

Словацький прем’єр-міністр Роберт Фіцо у телефонній розмові з українським прем’єром Денисом Шмигалем засудив атаку та запропонував прийняти на лікування пацієнтів "Охматдиту".

У МАГАТЕ засудили ракетну атаку рф по "Охматдиту"12.07.24, 19:49

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні графіки відключень діятимуть впродовж доби

 • 32785 переглядiв