u-parizhi-startuvav-mizhnarodniy-aviasalon-le-burzhe-ukrayina-predstavila-svoyi-aviadviguni-1

У Парижі стартував міжнародний авіасалон Ле Бурже: Україна представила свої авіадвигуни

 • 1219754 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. У Парижі стартував наймасштабніший у світі 54-й міжнародний авіасалон Ле Бурже. росія через санкцій не бере участі у заході. В той час, як Україна представляє там свої авіадвигуни. Про це пише УНН із посиланням на французьке видання RFI.

Деталі

Відкрив міжнародний авіасалон президент Франції Еммануель Макрон. Він провів у Ле Бурже кілька годин, відвідуючи переважно стенди французьких авіабудівників та виробників обладнання та європейський Airbus.

У центрі уваги на цьогорічному авіафорумі - стійкий розвиток індустрії на тлі впровадження екологічних технологій. Президент Макрон вважає, що країна має залишатися в авангарді створення літаків майбутнього - екологічно чистих аеропланів.

Цьогоріч представити свою продукцію до Парижа приїхали представники 2,5 тисяч компаній.

На Paris Air Show - 2023 представлена, зокрема, величезна кількість дронів. Вони встановлені найчастіше прямо поряд із бойовими літаками та вертольотами.

російське вторгнення в Україну показало, що ці безпілотні апарати у зоні конфлікту витіснили традиційну бойову авіацію. Тому виробники військових літаків, і насамперед французька компанія Dassault, вже пропонують новітні розробки, зазначає видання.

Доповнення

Після вторгнення росії в Україну і наступних санкцій літаки МіГ, «Сухий», «Туполєв» та «Ілюшин» були заборонені до участі у найбільшому у світі авіасалоні.

А от Україна представила на ньому свій стенд з авіадвигунами. Окрім того, активно шукала партнерів для масового запуску виробництва військових безпілотників.

Виставка триватиме 7 днів. У попередні роки за цей час її встигало відвідати до півмільйона людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Франція буде боротись з «надмірним туризмом»

     • 957021 переглядiв

    У США під час стрілянини постраждали 6 підлітків 

     • 760757 переглядiв