u-norvegiyi-skorochuyut-nizku-viyskovikh-navchan-zagroza-z-boku-rf-zmenshilas

У Норвегії скорочують низку військових навчань: загроза з боку рф зменшилась

 • 380013 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Збройні сили Норвегії у 2023 році будуть проводити меншу кількість навчань, ніж раніше, у зв’язку зі зменшенням загрози з боку росії – більшість її неядерних сил залучена до повномасштабної війни в Україні, заявив представник міністерства оборони Норвегії підполковник Вегард Фінберг для VG, пише УНН.

Деталі

Восени 2022 року Норвегія вирішила перевести своїх військових у стан підвищеної бойової готовності для посилення безпеки у зв'язку з війною росії проти України. Зараз оборонне відомство країни вирішило, що обсяг військових навчань можна зменшити.

"Збройні сили здійснили внутрішні перетворення для кращої підготовки до ситуації, перед якою ми постали", – сказав Фінберг та додав, що на найближче майбутнє головним фокусом норвезьких збройних сил стануть спільні оперативні навчання, навчання із силами НАТО й держав-партнерів, навчання із загальної оборони та перевірка навичок персоналу.

"Важливо наголосити, що підтримка України – це й підтримка готовності національних сил. росія напала на мирну сусідню країну. Наша активна підтримка України зміцнює довіру до наших власних спроможностей і бажання захищати себе", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала мости від Норвегії: де їх використають

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Японія та Індія розпочали спільні авіаційні навчання

     • 380300 переглядiв

    Трюдо: Канада поки не обговорює постачання Leopard 2 в Україну

     • 407963 переглядiв

    “Шахтар” оголосив про підписання контракту із Ракицьким

     • 708865 переглядiв

    У російському Бєлгороді прогриміли вибухи

     • 509114 переглядiв

    Ситуація на Запорізькій АЕС погіршується - Галущенко

     • 702924 переглядiв