u-nimetskiy-molodi-proyshla-moda-na-alkogol-doslidzhennya

У німецької молоді "минула мода" на алкоголь - дослідження

 • 13092 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. У Німеччині алкоголь перестає користуватися популярністю серед молоді. Про це свідчать результати дослідження, проведеного Федеральним центром санітарної освіти, передає УНН з посиланням на thelocal.de.

"Протягом останнього тижня близько 8,7% німців у віці від 12 до 17 років вживали алкогольні напої. У 2004 році цей показник становив 21,2%", - говориться в результатах дослідження.

Експерти вважають, що у німецької молоді "пройшла мода" на алкоголь завдяки інформаційній кампанії з профілактики алкоголізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати пропонують ввести кримінальну відповідальність за втягнення дітей у пияцтво

Дослідження проводилося протягом 2018 року, в ньому взяли участь 7 тис. респондентів.

Нагадаємо, що в Україні, навпаки, кількість питущої молоді поки тільки зростає. Так, за даними ESPAD, кожен п'ятий український підліток вживає алкоголь у себе вдома, а кожен 10-й - викурив свою першу сигарету в 14 років.

З метою захистити українську молодь від доступних алкоголю і тютюну, депутати внесли до Парламенту законопроект №9065. Документ, серед іншого, передбачає кримінальну відповідальність за втягнення неповнолітніх у пияцтво, а також пропонує заборонити продаж алкоголю і сигарет поблизу шкільних установ.

Ініціатором проекту ЗУ виступив депутат Андрій Павелко, який закликав своїх колег по Парламенту підтримати посилення відповідальності за продаж сигарет та алкоголю дітям.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У німецької молоді "минула мода" на алкоголь - дослідження

     • 13092 переглядiв

    Близько 60 людей постраждали в ДТП з автобусом на Філіппінах

     • 12149 переглядiв

    У Кабулі автобус з держслужбовцями підірвався на міні

     • 8019 переглядiв