u-nimechchini-rozpochavsya-sud-nad-pleminnikom-dmitra-kiselova

У Німеччині розпочався суд над племінником Дмитра Кисельова

 • 11946 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Мюнхені почався судовий процес над племінником телеведучого Дмитра Кисельова. Сергія Кисельова звинувачують в причетності до збройного конфлікту на сході України, передає УНН із посиланням на "Радио Свобода".

Як пише видання, родич російського телеведучого має сан священика. У 1996 році він імовірно переїхав до Німеччини і служив там в православних храмах.

"За версією слідства, Сергій Кисельов планував участь у збройному конфлікті на Донбасі з метою включення частини української території до складу Росії. Участь обвинуваченого в бойових діях на сході України предметом судового розгляду не є. Прокурори вважають Сергія Кисельова винним в підготовці злочину, який загрожував національній безпеці Німеччини, а також порушення закону про контроль над зброєю", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло видання Welt, у 2014 році звинувачений, як стверджується, пройшов бойову підготовку в таборі в Санкт-Петербурзі, щоб воювати на боці самопроголошеної "Донецької народної республіки". За даними слідства, тоді у Сергія Кисельова при собі був автомат Калашникова. 

Влада ФРН почала розслідування стосовно обвинуваченого в кінці 2017 року. Навесні минулого року Німеччина отримала європейський ордер на його арешт. Сергія Кисельова затримали в Болгарії і депортували до Німеччини. Там його заарештували, пише видання.

Довідка: тележурналіст Дмитро Кисельов очолює російське інформаційне агентство "Росія сьогодні". Включений до списку санкцій Євросоюзу через анексії Криму.

Служба безпеки України порушила кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею "фінансування тероризму".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Боксерський бій-реванш Ф'юрі-Уайлдер відмінили

     • 8656 переглядiв

    У Дніпрі на ходу загорілась вантажівка

     • 9178 переглядiв

    НБУ хоче звузити сферу використання готівки

     • 15663 переглядiв

    Екс-тренер Кличка натякнув на повернення українця в бокс

     • 10344 переглядiв