ukenru
u-nbu-ne-peredbachayut-tendentsiy-dlya-poslablennya-grivni-do-kintsya-roku

У НБУ не передбачають тенденцій для послаблення гривні до кінця року

 • 10452 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Сезонне ослаблення гривні було зафіксоване у липні-вересні, але його потенціал вичерпано. Про це написав на своїх сторінці у Facebook голова наглядової ради Національного банку України Богдан Данилишин, передає УНН.

"Перше - курсові коливання гривні, які ми спостерігаємо в цьому році, не настільки великі, як це відбувається з валютами багатьох країн, що розвиваються. Друге - думаю, сезонне ослаблення гривні в 2018 році змістилося з типового періоду "вересень-жовтень" на "липень-вересень" і його потенціал, ймовірно, вичерпаний. Третє, вважаю, дія чинників, здатних позитивно і негативно вплинути на курс гривні до кінця поточного року, в цілому буде взаємно компенсовано", - зазначив він.

При цьому, на думку Данилишина, якщо вдасться отримати транш кредиту МВФ, уникнути експансії державних видатків в грудні, а також при відсутності потрясінь на світових фінансових і енергетичних ринках, то Україна ввійде в новий рік зі стабільною ситуацією на валютному ринку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст повідомив, що буде з доларом до кінця року

Крім того, голова наглядової ради НБУ зауважив, що станом на 16 жовтня курс гривні до долара зміцнився на 0,5% проти початком року.

Як повідомляв УНН, на сьогодні офіційний курс гривні встановлено на рівні 27,91 грн/дол.

Українські Національні Новини

Економіка