ukenru
u-nato-zaklikali-ukrayinu-do-implementatsiyi-zakonu-pro-natsbezpeku

У НАТО закликали Україну до імплементації закону про нацбезпеку

 • 10506 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. НАТО вітає прийняття Україною нового закону про національну безпеку. Про це сказав Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час спільного виступу з Президентом України Петром Порошенком, передає кореспондент УНН.

"Пане Президент, довгострокова мета України - приєднання до Альянсу. Тепер ви маєте зосередитись на реформах. І ви робите важливий прогрес. Прийняття нового Закону про Національну безпеку є кроком, який ми вітаємо", - сказав Генсек.

Закон є ключовим для встановлення цивільного контролю та демократичного нагляду над збройними силами та службами безпеки, зазначив Столтенберг.

"Тепер необхідна імплементація цього закону, щоб ця реформа мала ефект. Тому я закликаю вас зберегти цю динаміку. Це приведе Україну до НАТО. Але, перш за все, це посилить вашу безпеку та вашу демократію", - наголосив він.

Нагадаємо, Україна розраховує на підтримку НАТО щодо миротворчої місії ООН на Донбасі, яка матиме мандат в тому числі на непідконтрольні території та ділянки на кордоні України з Росією. Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час спільного виступу з Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Українські Національні Новини

Політика