u-nato-vysoko-otsinyly-ukrainsku-boiovu-systemu-delta-minoborony

У НАТО високо оцінили українську бойову систему DELTA - Міноборони

 • 38481 переглядiв

Завдяки цій системі військові планують операції та бойові завдання, обмінюються інформацією щодо розміщення сил ворога у захищеному просторі.

Представники НАТО відзначили значну роботу Міноборони щодо забезпечення взаємосумісності систем України та НАТО, а також інноваційний підхід при розробці бойової системи DELTA. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

Деталі

"Представники НАТО відзначили значну роботу Міністерства оборони України щодо забезпечення взаємосумісності систем України та НАТО, а також інноваційний підхід при розробці бойової системи DELTA. Офіційний сайт командування НАТО з питань трансформації повідомив: Демонструючи сумісність DELTA на навчаннях CWIX, Україна позиціонує себе як лідера в інноваціях на полі бою. Їхній досвід і наполегливість у розробці цієї критично важливої ​​системи під час війни є натхненням для світової оборонної спільноти", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що система довела, що може обмінюватись інформацією між різними державами-союзниками НАТО.

"Це дані з повітряного, морського, наземного та кібернетичного доменів, а також медичні та логістичні дані у відповідних протоколах сумісності. З появою DELTA Україна посилює свої позиції у світі як потужного інноваційного хабу, який генерує дієві рішення для ефективного ведення війни", - заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

В Міноборони додали, що нещодавно система DELTA успішно інтегрувалася з польською системою управління артилерійським вогнем TOPAZ під час навчань НАТО CWIX.

Довідково

DELTA – це екосистема військових продуктів, яка щодня допомагає знищувати ворожі обʼєкти. До неї входять мобільний застосунок, військовий месенджер, безпечний стрімінг з поля бою, цифрова мапа, засоби планування роботи та інтеграції з іншими системами.

Завдяки цій системі військові планують операції та бойові завдання, обмінюються інформацією щодо розміщення сил ворога у захищеному просторі.

Нагадаємо

У Польщі, у місті Бидгощ, під час навчань НАТО CWIX24 українська бойова система DELTA успішно пройшла інтеграцію з польською системою управління артилерійським вогнем TOPAZ.

Популярні

Новини по темі

У Зарваниці відбувається Всеукраїнська проща

 • 19535 переглядiв

Боррель та Мішель відреагували на замах на Трампа

 • 24151 переглядiв