ukenru
u-mzs-rf-zayavili-scho-bellingcat-ne-viv-svogo-rozsliduvannya-schodo-otruyennya-v-solsberi

У МЗС РФ заявили, що Bellingcat не вів свого розслідування щодо отруєння в Солсбері

 • 6870 переглядiв

КИЇВ. 14 жовтня. УНН. Bellingcat не вів ніякого розслідування щодо отруєння в Солсбері, а злив інформацію, надану західними спецслужбами. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Bellingcat не вів ніякого розслідування щодо Солсбері. Bellingcat шість місяців мовчав і не видав жодного матеріалу, який би пов'язував те, що там сталося, з якимись конкретними персоналіями. Він просто злив ту інформацію, яку йому дали під виступ британської делегації на Генеральній Асамблеї ООН", - сказала вона.

М.Захарова заявила, що "як і в історії з малайзійським Boeing", група Bellingcat видавала за розслідування матеріали, надані західними спецслужбами.

Нагадаємо, слідчі Bellingcat і видання The Insider оприлюднили дані спільного розслідування щодо Олександра Петрова і Руслана Боширова, яких Велика Британія звинувачує у замаху на колишнього подвійного агента російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в англійському місті Солсбері.

За даними ЗМІ, Петров і Боширов - росіяни, співробітники ГУР з вигаданими прізвищами. Справжні їхны імена - Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

Українські Національні Новини

Новини Світу