ukenru
u-molochniy-kukhni-kharkova-kharchuvannya-otrimuyut-blizko-12-tisyach-ditey

У молочній кухні Харкова харчування отримують близько 12 тисяч дітей

 • 18299 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. У місті Харкові сьогодні функціонує одна молочна кухня, де дитяче харчування отримують близько 12 тисяч дітей. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у Департаменті охорони здоров’я Харківської міської ради.

"На сьогоднішній день у місті Харкові функціонує КП "Міська фабрика-кухня дитячого харчування", у якому 11952 дитини отримують дитяче харчування", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що у Київській міській держадміністрації повідомили, що у столиці немає комунальних молочних кухонь та комунальних підприємств, які займалися б виробництвом цих продуктів.

Крім того, молочні кухні не працюють у Львові та Дніпрі, про що повідомили у міських радах.

В Одеській міськраді зазначили, що з урахуванням сучасних вимог до організації дитячого харчування робота молочних кухонь та видача готового дитячого харчування для дітей раннього віку не є оптимальним шляхом харчування дітей з позицій необхідності дотримання санітарно-гігієнічних нормативів.

Водночас, міська влада Одеси в рамках муніципальної цільової програми "Здоров'я" виділяє кошти з місцевого бюджету на забезпечення дитячим харчуванням дітей від народження та віком до двох років, що мешкають в багатодітних та соціально уразливих родинах.

Нагадаємо, у Хмельницькому у молочній кухні 28 дітей підхопили кишкову інфекцію.

Українські Національні Новини

Суспільство