u-miskii-radi-chernihova-prokhodiat-obshuky-shcho-vidomo

У міській раді Чернігова проходять обшуки: що відомо

 • 9333 переглядiв

У Чернігові проводяться обшуки в міськраді та інших установах через незаконне виділення землі під АЗС. Відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем.

У Чернігові проводяться обшуки в міськраді та інших установах через незаконне виділення землі під АЗС. Відкрито кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем. Про це повідомили у четвер у поліції регіону, передає УНН

Як повідомляється, слідчі дії у міській раді Чернігова проводяться у справі щодо незаконного виділення земельної ділянки. 

Обшуки проводяться у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та місцями мешкання її керівників. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі Чернігівського райуправління поліції викрили факт незаконного відчуження землі територіальної громади міста, чим завдали збитків у значних розмірах. Посадові особи без проведення аукціону, як того передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності. На цій земельній ділянці у подальшому збудували АЗС

- йдеться у повідомленні. 

За фактом зловживання посадовими особами своїм службовим становищем було відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

 Після проведення процесуальних дій та аналізу отриманої інформації прийматимуться процесуальні рішення, додали правоохоронці. 

Доповнення

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако прокоментував обшуки у міськраді. Він заявив, що в приміщення "увірвались люди з автоматами".

"Увірвалися силовики з ухвалою, за якою їм потрібні документи 7-річної давнини за 2017 рік. На цій підставі, озброєні люди фізично заблокували роботу усієї міськради", - написав Ломако у Telegram. 

Ломако вбачає у цьому продовження політичного тиску з метою паралізувати роботу міськради.

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У міській раді Чернігова проходять обшуки: що відомо

     • 9333 переглядiв

    Рада з другої спроби підтримала відставку Верещук

     • 26738 переглядiв

    Масована атака рф на Київщину: показали наслідки

     • 105132 переглядiв