ukenru
u-minulomu-rotsi-ukrayina-prodala-yaponiyi-agrarnikh-produktiv-mayzhe-na-90-mln-griven

У минулому році Україна продала Японії аграрних продуктів майже на 90 млн доларів

 • 10438 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Японія є серед пріоритетних ринків для експорту української агропродукції. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Японія є надзвичайно цікавим ринком збуту для українського виробника та експортера не тільки. І не стільки з точки зору реалізації сировини, а скільки з точки зору налагодження експорту переробленої та готової харчової продукції, особливо в таких цікавих нішах, як органічні та здорові продукти харчування",- наголосила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За словами заступника Міністра, в 2017 році двосторонній товарообіг аграрними та харчовими товарами між країнами становив  89,2 млн дол., з яких 85,8 млн дол.- частка експорту українських продуктів.

Ключові товари експорту: тютюн та вироби з нього- 64,1 млн дол., зернові злаки - 19 млн дол., молоко згущене - 0,9 млн млн., залишки та відходи харчової промисловості - 0,5 млн дол., продукти переробки овочів та плодів - 0,5 млн дол. та інші товари.

Імпорт японських агротоварів Україною становив - 3,4 млн дол., де ключові товари: ефірні масла - 2,1 млн дол., різні інші харчові товари - 0,6 млн дол., риба - 0,2 млн дол., спирт - 0,2 млн дол., вироби з зерна та хлібних злаків - 0,1 млн дол. та інші.

Як повідомляв УНН, в умовах скорочення експорту продукції до Росії Україна переорієнтовується на ринки Азії. Про це під час години запитань до уряду сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Ярослав Краснопольський.

Українські Національні Новини

Економіка