u-minreintehratsii-poiasnyly-komu-slid-podavaty-viiskovo-oblikovi-dokumenty-pry-vstupi-do-vyshu

У Мінреінтеграції пояснили, кому слід подавати військово-облікові документи при вступі до вишу

 • 13552 переглядiв

Чоловіки 17-60 років та деякі категорії жінок повинні подавати військово-облікові документи при вступі до ВНЗ. Внутрішньо переміщені особи зобов'язані стати на військовий облік за новим місцем перебування.

При зарахуванні на навчання до закладів вищої освіти всі чоловіки віком від 17 до 60 років повинні надавати військово-облікові дані. Це також стосується окремих категорій жінок. Про це заявили у Мінреінтеграції, передає УНН.

Деталі 

Так, при зарахуванні на навчання військово-облікові документи до приймальних комісій закладів освіти подають:

  • чоловіки, яким у 2024 році виповнюється 17 років, і віком до 60 років;
  • жінки, які закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність (у разі, якщо здобуття освіти буде здійснюватися на базі здобутої освіти за медичною або фармацевтичною спеціальностями) або жінки, які декларують себе військовозобов’язаними.

Військово-обліковий документ може оформлятись у паперовій або в електронній формах

- наголошують у міністерстві. 

Також у період проведення мобілізації та/або протягом дії воєнного стану призовники та військовозобов’язані, які залишили або покинули своє місце проживання, зобов’язані у семиденний строк із дати взяття на облік внутрішньо переміщеної особи:

1. Стати на військовий облік у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на обліку ВПО.

2. Надати військово-обліковий документ із відомостями про перебування на військовому обліку за місцем реєстрації ВПО.

Вступники з-поміж допризовників, які підлягають взяттю на військовий облік та вибули за кордон із територій, не визначених постановою Кабміну від 9 липня 2024 року № 801, повинні повернутися в Україну для взяття на військовий облік призовників та оформлення військово-облікових документів

- підсумували в Мінреінтеграції. 

Нагадаємо

Ректори вищих навчальних закладів Волині надаватимуть обласному Територіальному центру комплектування та соціальної підтримки списки відрахованих осіб, які не виконали умови для зарахування.

Популярні

Новини по темі

У Львові маршрутка знесла електроопору: є потерпілі

 • 8700 переглядiв