u-minoborony-startuvalo-obhovorennia-antykoruptsiinoi-prohramy-na-2024-2026-roky

У Міноборони стартувало обговорення антикорупційної програми на 2024-2026 роки

 • 19942 переглядiв

Міністерство оборони України розпочало публічне обговорення проєкту антикорупційної програми на 2024-2026 роки. Програма спрямована на запобігання корупції та забезпечення дотримання стандартів доброчесності в оборонному відомстві.

У вівторок, 20 серпня, стартувало публічне обговорення проєкту наказу "Про затвердження Антикорупційної програми Міністерства оборони України на 2024-2026 роки". Про це заявили у Міноборони, передає УНН.

Деталі

У відомстві пояснюють, що програма повинна допомагати запобіганню, виявленню та протидії корупції, забезпеченню дотримання стандартів доброчесності та виконанню вимог антикорупційного законодавства.

Проєкт розроблений відповідно до Закону України "Про запобігання корупції" та враховує Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки.

У Міноборони розповіли, як працюватиме е-бронювання28.06.24, 10:58

Ключовими завданнями програми є створення культури нульової толерантності до корупції, забезпечення прозорості та підзвітності в діяльності Міністерства, підтримка міжнародного співробітництва у сфері боротьби з корупцією. Вона також передбачає імплементацію міжнародних стандартів, співпрацю з громадськими організаціями та підвищення рівня обізнаності громадян щодо антикорупційних ініціатив.

Керівництво Міністерства оборони зобов'язується забезпечити реалізацію антикорупційних заходів на всіх рівнях. Відповідальність за моніторинг виконання програми покладено на уповноважений підрозділ з питань запобігання та виявлення корупції, який регулярно звітуватиме про прогрес та ефективність впроваджених заходів.

Проєкт наказу розміщено на офіційному вебсайті Міністерства оборони України. Зауваження та пропозиції приймаються протягом 12 робочих днів з дня оприлюднення оголошення на електронну адресу Департаменту з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України: dzvk_mou@post.mil.gov.ua.

Нагадаємо

Національне антикорупційне бюро України виявило передумови корупційних зловживань у Міністерстві оборони при закупівлі продуктів для ЗСУ та сформувало відповідні рекомендації, щоб їх уникнути.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Disney відмінив приквел "Зоряних воєн" "Аколіт"

     • 95654 переглядiв