ukenru
u-minagro-rozpovili-yak-potrapiti-do-reyestru-organichnikh-virobnikiv

У Мінагро розповіли, як потрапити до реєстру "органічних" виробників

 • 7738 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Усі виробники органічної продукції, які уклали договір з органом сертифікації, будуть внесені до нового Державного реєстру операторів (далі – Реєстр), що виробляють продукцію відповідно до вимог законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики, передає УНН.

Такий Реєстр буде створено після введення в дію Закону України про органічне виробництво № 2496-VIII.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробників молока запідозрили у дискримінації українського споживача

"Виробник органічної продукції має право укладати договір на проведення сертифікації лише з одним органом сертифікації, який внесено до Державного реєстру органів сертифікації. Також виробник має право додатково укласти договір з органом іноземної сертифікації, який внесено до Переліку органів іноземної сертифікації.

Після укладення договору на проведення сертифікації з органом сертифікації Мінагрополітики вносить виробника до Реєстру протягом 10 днів з дня отримання ним відповідної інформації від органу сертифікації", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Закон України "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції" був прийнятий Верховною Радою України 10 липня 2018 року. Запрацює він через рік – 2 серпня 2019 року.

Також нагадаємо, за даними експертів, продуктовий ринок України переповнений фальсифікатом. Активісти ГО, які займаються захистом прав споживачів, уже пригрозили, що будуть блокувати роботу виробників фальсифікованих продуктів харчування. 

Українські Національні Новини

Економіка