ukenru
u-mert-nazvali-problemi-scho-vinikli-pri-stvorenni-eksportno-kreditnogo-agentstva

У МЕРТ назвали проблеми, що виникли при створенні Експортно-кредитного агентства

 • 9995 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Запуск роботи Експортно-кредитного агентства розпочався, але виникла низка питань у процесі його створення - зокрема, необхідність знайти приміщення, укласти угоди, сплачувати комунальні послуги. Це не передбачено законом, який був проголосований. Про це на засіданні уряду заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, передає кореспондент УНН.

"Запуск роботи Експортно-кредитного агентства розпочався, але при цьому виникла низка питань у процесі його створення. Це зокрема, необхідність знайти приміщення, укласти угоди, сплачувати комунальні послуги. Це не передбачено законом, який був проголосований, тому й виникла необхідність внести зміни до законодавства", - сказав він.

Як уточнив С.Кубів, Міністерство юстиції разом з Мінекономрозвитку та Мінфіном на урядовому комітеті знайшли механізм вирішення проблеми. Тому і було розроблено проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення ефективного функціонування Експортно-кредитного агентства".

За словами заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталії Микольської, прийняття законопроекту не перешкоджає займатися процесом юридичного створення юридичної особи ЕКА.

"Ми рухаємося двома шляхами: створюємо юридичну особу - акціонерне товариство і вносимо зміни до законодавства", - додала вона.

Нагадаємо, в уряді розповіли, як Експортно-кредитне агентство допоможе експортерам.

Українські Національні Новини

Політика