ukenru
u-mayami-viyshli-na-vulitsi-dlya-svyatkuvannya-smerti-f-kastro

У Маямі вийшли на вулиці для святкування смерті Ф.Кастро

 • 7802 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Мігранти з Куби, які проживають у Флориді, не приховують радості з приводу смерті кубинського лідера Фіделя Кастро, передає УНН з посиланням на ВВС.

Як зазначається, жителі Маямі привітали новину про смерть кубинського лідера Фіделя Кастро. Вказано, що переважна частина мігрантів з Куби, що живуть в місті, негативно ставилися до покійного лідера і після його смерті очікують змін.

Повідомляється, що величезна частина кубинської спільноти в США відчуває дуже сильні негативні почуття до Ф.Кастро і його брата Рауля.

На численних відео в соцмережах видно, як жителі міста збираються в радісні натовпи, вони посміхаються і махають у відповідь на сигнали водіїв, у багатьох в руках прапори Куби.

Інтернет заполонили ролики святкуючих натовпів, зняті автомобілістами Маямі з вікон автівок.

Вказано, що багато хто говорить, що тепер, після смерті Фіделя Кастро, Куба нарешті побачить зміни, про які просив її народ.

Вихідці з Куби, які проживають в США, є третьою за чисельністю латиноамериканською групою в країні (3,5% всіх латиноамериканців). 70% цих людей проживають в південній частині штату Флорида, через географічну наближеність до Куби.

Найбільшим кубинським центром в США традиційно є Маямі, де кубинці становлять 34,1% населення.

Українські Національні Новини

Новини Світу