u-kytai-zafiksovano-naislabshe-ekonomichne-zrostannia-z-pochatku-2023-roku

У Китаї зафіксовано найслабше економічне зростання з початку 2023 року

 • 34566 переглядiв

У другому кварталі 2024 року темпи зростання економіки Китаю сповільнилися до 4,7 %, що стало найнижчим показником із початку 2023 року, через різке скорочення витрат домогосподарств і триваючий спад на ринку нерухомості.

Економіка Китаю втрачає темпи: зростання на рівні близько 4,7% радить слабким показникам; ситуація пов'язана з різким уповільненням витрат домогосподарств і триваючим падінням на ринку нерухомості КНР.

Пише УНН з посиланням на Asia Nikkei та DW.

Деталі

Економічне зростання Китаю сповільнилося в другому кварталі поточного року: статистичне управління в Пекіні оприлюднило дані, згідно з якими, внутрішній продукт Китаю збільшився лише на 4,7% із квітня до червня, порівняно з аналогічним періодом 2023 року. Це найповільніше зростання з першого кварталу 2023 року.

Ситуація стане предметом розгляду в Центральному комітеті Комуністичної партії Китаю: пленарне засідання розпочнеться сьогодні, 15 липня. Протягом 4 днів, за зачиненими дверима, ймовірно, буде визначено курс економічної політики на найближчі роки.

НАТО та Японія посилять спільні навчання через загрозу відтворення "подій в Україні вже в Азії"13.07.24, 10:00

Йерун Гроеневеген-Лау з Китайського інституту Merics у Берліні описує економічну ситуацію так: "Третій пленум буде зосереджений на колективних зусиллях, спрямованих на те, щоб Китай досяг своїх цілей технологічної незалежності та промислової модернізації". На думку китайського експерта, тимчасові втрати в добробуті будуть прийняті. Пленарне засідання навряд чи дасть точну інформацію про те, чи дійдуть і коли будь-які успіхи до населення" 

Канада стверджує, що Китай створив таємну поліцію у різних країнах для стеження за діаспорою - ЗМІ14.07.24, 11:38

Популярні

Новини по темі

В окупованому Маріуполі вранці лунали вибухи: що відомо

 • 33000 переглядiв

ЄС продовжив санкції проти Ірану через підтримку агресії рф

 • 23849 переглядiв