u-kyievi-zatrymaly-shakhraia-yakyi-oshukav-viiskovykh-yikh-druzhyn-ta-volonteriv-na-bilsh-nizh-piv-miliona-hryven

У Києві затримали шахрая, який ошукав військових, їх дружин та волонтерів на більш ніж пів мільйона гривень

 • 12493 переглядiв

26-річний киянин видавав себе за волонтера і обманював людей, які хотіли придбати військове спорядження. Він отримував оплату, але надсилав порожні посилки, ошукавши 19 осіб на майже 600 тисяч гривень.

У Києві поліцейські затримали шахрая, який під виглядом волонтера ошукав військових, їх дружин і волонтерів на більш ніж пів мільйона гривень. Про це повідомляє Національна поліція України, пише УНН.

Деталі

Так, 26-річний киянин підшукував у соціальних мережах оголошення про намір придбати військове обладнання та спорядження та під виглядом волонтера пропонував свою допомогу у придбанні товару за вигідною ціною:

"Після цього, мешканці з різних міст робили у нього замовлення та за його умовою робили повну або часткову проплату за "покупку". Натомість отримували на пошті пусті посилки. Сам чоловік швидко міняв номер телефону та більше не виходив на зв'язок. Наразі ми встановили 19 потерпілих, серед яких волонтери, військові та їх жінки", - повідомила начальниця слідчого відділення Дніпровського управління поліції Марина Нежур.

За попередніми підрахунками, шахрайським шляхом фігурант заволодів сумою у майже 600 тисяч гривень.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі поліція звернулася з клопотанням до суду про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

МВС попереджає про нові методи кібершахрайства з аудіодіпфейками06.08.24, 23:19

Популярні

Новини по темі