u-kyievi-vykryly-kerivnyka-yurfirmy-yakyi-dopomahav-cholovikam-vyizhdzhaty-za-kordon

У Києві викрили керівника юрфірми, який допомагав чоловікам виїжджати за кордон

 • 10087 переглядiв

22-річний керівник юрфірми допомагав військовозобов'язаним незаконно виїжджати за кордон. За 10-15 тис. доларів він обіцяв отримати документи про відстрочку від призову та зняття з військового обліку.

Правоохоронці повідомили про підозру 22-річному керівнику юрфірми, який допомагав військовозобов'язаним чоловікам виїжджати за кордон. Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора, пише УНН.

Деталі

Слідчі встановили, затриманий на сторінці фірми у соцмережах під виглядом надання юридичних послуг шукав військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли незаконно перетнути кордон. Він обіцяв ухилянтам допомогти отримати необхідні документи про відстрочку від призову на військову службу, а також висновки військово-лікарських комісій для зняття з військового обліку.

За свої послуги чоловік вимагав від 10 до 15 тис. доларів. Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували низку фактів отримання ним грошей.

Керівнику юридичної фірми оголосили про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон та перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України (ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 114 -1 Кримінального Кодексу України). Наразі правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до вчинення кримінального правопорушення.

Видавали себе за "молодят": прикордонники викрили зятя і тещу, які вигадали схему, щоб виїхати за кордон15.09.24, 15:09

Ольга Розгон

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський підписав закон про Сили безпілотних систем

     • 77643 переглядiв

    Данія поставить Україні наступну партію F-16 до кінця року

     • 103604 переглядiв