u-kyievi-poproshchalysia-iz-medykyneiu-hospitalieriv-oleksandroiu-mulkevych-yaka-zahynula-cherez-udar-rf-na-kharkivshchyni

У Києві попрощалися із медикинею "Госпітальєрів" Олександрою Мулькевич, яка загинула через удар рф на Харківщині

 • 26560 переглядiв

На Байковому кладовищі поховали Олександру Мулькевич, яка загинула від удару дрона рф. У посмертному листі вона написала про честь померти за Україну.

Сьогодні, 17 серпня, у Києві попрощались із медикинею "Госпітальєрів" Олександрою Мулькевич, позивний "Майк". Медикиня  загинула 14 серпня на Харківщині через влучення ворожого дрона в евакуаційну автівку, в якій перебувала дівчина. Про це УНН повідомляє із посиланням на "Суспільне"

Деталі

Прощання та поховання медикині "Госпітальєрів" відбулося на Байковому кладовищі. 

Вшанувати пам'ять загиблої медикині прийшло близько сотні людей.

Чоловік Олександри розповів, що за життя вона залишила посмертний лист, на випадок, якщо загине на фронті.

"Якщо дійде до того, що це доведеться зачитати, то знайте: більшого щастя немає для воїна, ніж померти в бою. Всі ми трохи воїни, хтось на полі бою, хтось бореться з корупцією, а хтось відновлює справедливість в судах, наші люди воюють з невиліковними хворобами, а вчені з гравітацією. Така ми войовнича нація. І дуже палка до свободи. Мені пощастило народитися в найкращий країні світу - Україні, і це країна, за яку честь померти. А ще краще за неї жити", -  написала Мулькевич.

Нагадаємо 

14 серпня повідомлялось, що на Харківщині у селищі Білий Колодязь росіяни атакували FPV-дроном машину медичного батальйону "Госпітальєри". Внаслідок атаки одна парамедикиня отримала поранення середнього ступеню, ще одна  загинула.

Популярні

Новини по темі

Спека до 36° та місцями дощі: прогноз погоди на 18 серпня

 • 16561 переглядiв

У Харкові пролунала серія вибухів - ЗМІ

 • 35297 переглядiв