u-kyievi-na-mistsi-padinnia-ulamkiv-rakety-kh-101-vyiavyly-kasetni-subboieprypasy

У Києві на місці падіння уламків ракети Х-101 виявили касетні суббоєприпаси

 • 31994 переглядiв

На місці падіння уламків ракети Х-101 у київському лісопарку знайдено 60 нездетонованих касетних суббоєприпасів. ДСНС попереджає, що ці небезпечні предмети можуть привертати увагу дітей і вибухнути від дотику.

В одному з лісопарків Києва на місці падіння ворожої крилатої ракети Х-101 виявили 60 касетних суббоєприпасів, які не здетонували. Про це повідомляє ДСНС України, пише УНН.

Деталі

Виявили боєприпаси на місці падіння уламків ворожої ракети Х-101 у одному із лісопаркових господарств Києва. Вибухонебезпечні предмети транспортовано на підривний майданчик і знищено

- йдеться у повідомленні.

В ДСНС додали, що суббоєприпаси у вигляді куль мають сріблястий колір і своїм виглядом можуть привертати увагу дітей. Коли розлітаються та падають на землю, частина з них не детонує. Тож, від будь-якого дотику можуть розірватися.

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз розповіли, що у попередніх зразках ракет типу Х-101 бойова частина – вкладна, фугасного типу.

Касетна бойова частина Х-101 візуально має вигляд металевих куль або усічених циліндрів діаметром близько 10 сантиметрів, кожна із яким містить вибухову частину. Навіть у випадку збиття ракети такі суббоєприпаси можуть завдавати шкоди та значних уражень на великій території.

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ГУР показало кадри бойової роботи на Кінбурнській косі

     • 26357 переглядiв

    Німеччина не скоротить військову допомогу Україні – Deutsche Welle

     • 28978 переглядiв

    Близько 930 тисяч українців заброньовані від мобілізації

     • 8636 переглядiв