ukenru
u-kiyevi-planuyut-rekonstruyuvati-tsentralniy-vokzal

У Києві планують реконструювати Центральний вокзал

 • 14741 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. АТ "Укрзалізниця" планує реконструювати Центральний залізничний вокзал у Києві, ліквідувати торговельні точки, реконструювати привокзальні площі та відкрити торговельний центр. Про це на свої сторінці в Facebook повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов, інформує УНН.

"Сучасний, зручний, без хаотично запаркованих автомобілів та стихійної торгівлі. Саме таким я бачу Центральний залізничний вокзал у Києві. Його редевелопмент розпочинаємо зсередини. Уже в найближчі декілька місяців плануємо через систему Prozorro, максимально відкрито, обрати партнера, який візьме в оренду торговельні площі на Центральному, Південному вокзалі та конкорсі (понад 10 тис квадратних метрів). Торговельні точки, що заважають пасажирам або псують інтер’єр, будуть ліквідовані. Натомість зручні та невикористані площі – комерціалізовані", - написав Євген Кравцов.

Він зазначив, що комерціалізують в тому числі й багажне відділення. За підрахунками Укрзалізниці – потенційний орендар витратить на облаштування нових торговельних місць близько 70 млн грн. Таким чином, доходи зростуть у сім разів. Від початку року вокзал завдав компанії збитків на 87 млн грн.

"Чому не робили цього раніше: бо в нас були зв’язані руки політичною бюрократією. Отримали дозвіл - готові до роботи. З цікавого: деякі орендарі мали "контракти" за максимально низькою ціною на 25 років. Далі, наступними етапами, плануємо реконструювати привокзальні площі, передати частину площ у концесію, й на базі залізничного вокзалу з’явиться торговельно-розважальний центр", - додав Євген Кравцов.

Також голова правління додав, що до кінця року Укрзалізниця публічно представить на обговорення громадськості всі етапи реконструкції.

Нагадаємо, Укрзалізниця призначила 13 додаткових поїздів на зимові свята.

Українські Національні Новини

Економіка