ukenru
u-kitayi-prezentuvali-zond-dlya-vivchennya-zvorotnogo-boku-misyatsya

У Китаї презентували зонд для вивчення зворотного боку Місяця

 • 9848 переглядiв

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Китайський посадковий модуль і місяцехід для зонда "Чан'е-4", який, як очікується, приземлиться на зворотному боці Місяця вже в цьому році, представили публіці. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

Згідно з показаним на прес-конференції зображенями, місяцехід представляє собою прямокутну коробку з двома складними сонячними панелями і шістьма колесами. Його довжина становить 1,5 м, ширина - 1 м і висота -1,1 м.

Як розповів головний інженер Китайської місячної програми академік Вейжень, місяцехід "Чан'е-4" здебільшого зберіг форму і характеристики свого попередника - місяцеходу "Юйту" ( "Нефритовий заєць" - ред.), який здійснив посадку на Місяць 14 грудня 2013 року.

Проте, у нового місяцеходу є деталі, які легко пристосовуються і регулюють корисне навантаження, для того, щоб він справлявся з подоланням складного рельєфу зворотного боку Місяця, заявили вчені.

Місячний зонд "Чан'е-4" приземлиться в Басейні Південний полюс-Ейткен на зворотному боці Місяця, який є гарячою точкою для наукових і космічних досліджень.

Також повідомляється, що у світової громадськості буде можливість дати назву місяцеходу.

Учасники можуть запропонувати назви місяцеходу в інтернеті з період з 15 серпня по 5 вересня. Офіційна назва буде оголошена в жовтні після кількох раундів відбору.

Переможці отримають нагороду в розмірі 3 тис. юанів і будуть запрошені подивитися на запуск місячного зонда.

Нагадаємо, що в травні поточного року Китай запустив супутник-ретранслятор для встановлення каналу зв'язку між Землею і місячним зондом "Чан'е-4".

Нагадаємо, космічне агентство NASA під час пилової бурі в Долині Наполегливості на Марсі загубило марсохід Opportunity.

Українські Національні Новини

Технології