u-khid-ydut-vsi-mozhlivi-zasobi-ochilnik-arma-zhoravovich-rozpoviv-yak-vlasniki-areshtovanikh-aktiviv-zavazhayut-roboti-vidomstva

“У хід йдуть всі можливі засоби”: очільник АРМА Жоравович розповів, як власники арештованих активів заважають роботі відомства

 • 890977 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Власники арештованих активів перешкоджають роботі Нацагентства з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Вони використовують юридичні інструменти, інформаційні атаки, а часом вдаються і до фізичної протидії. Про це в інтерв’ю УНН розповів т. в. о. директора АРМА Дмитро Жоравович.

Цитата

“У хід йдуть всі можливі засоби, від фізичної протидії до написання різних скарг та подачі позовів до суду. Фізичні методи найчастіше проявляються у недопуску наших працівників на об’єкти, але трапляються й більш серйозні інциденти. Кілька місяців тому ми передавали в управління арештовану нерухомість у центрі Києва, яка належить росіянам, наближеним до керівництва «Газпрому». Коли наші співробітники разом із представниками управителя намагались туди потрапити, нас зустрічали озброєні люди, тому довелось залучати поліцію”, - розповів Жоравович.

Він додав, що власники арештованих активів також вдаються до інформаційних кампаній з дискредитації, маніпулювання фактами, що створює абсолютно негативний образ органу та спотворює реальні результати його роботи. Ще одним способом, за словами Жоравовича, є необгрунтовані судові позови.

“Дуже поширеним способом протидії власників є необґрунтовані судові позови, які вони у підсумку програють, але це все одно створює нам перешкоди. Ми вже звикли до того, що господарські суди або суди в якихось далеких районах виносять ухвали, якими забороняють нам вчиняти певні дії з управління активами. Але, мабуть, найбільш витончений спосіб впливу - це намагання тиснути на наш орган через певні політичні важелі та зв’язки. Це стало особливо помітним за останній рік, оскільки з початку повномасштабної війни до нас потрапляють дуже серйозні активи, робота яких впливає на цілі регіони та галузі економіки, і власники цих активів не мають ніякого бажання розлучатись з ними”, - зазначив керівник АРМА.

Нагадаємо

Раніше в інтерв’ю УНН очільник АРМА Дмитро Жоравович заявив, що обрані Агентством управителі для арештованих активів протягом минулого року забезпечили роботою понад 1 тис. працівників, завдяки яким ці активи функціонують. Водночас з отриманих доходів таких підприємств сплачено понад 90 мільйонів гривень різних податків.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У "Дії" тепер можна скасувати шеринг авто: інструкція

     • 2001743 переглядiв

    Кабмін відклав підвищення цін на електроенергію

     • 681513 переглядiв

    В Україні хочуть ввести податок на солодкі газовані напої

     • 682065 переглядiв