u-kharkovi-pribichnik-russkogo-mira-yakiy-zaklikav-do-denatsifikatsiyi-na-dopiti-zgadav-ukrayinsku

У Харкові прибічник “русского міра”, який закликав до “денацифікації” на допиті згадав українську

 • 576395 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Харків’янин, який записав відео про “фашизм” й необхідність “СВО” і “денацифікації” в Україні на допиті згадав українську мову, та вибачився за свої висловлювання. На додаток, свої слова чоловік визнав ганебними й помилковими. Про те як перевзувся затриманий розповів начальник Слідчого управління ГУНП в Харкові Сергій Болвінов, передає УНН.

Цитата

“Ми ніколи не будемо залишати без уваги таких „діячів“. Всі ці висловлювання в соцмережах більше не є безневинною „точкою зору“ — це злочин проти держави в умовах війни. ... Знайти цього безробітного було не складно, він одразу ж почав вибачатися, швидко „перевзувся“ та назвав свої вислови ганебними та помилковими”, — розповів про затриманого очільник Нацполіції регіону Сергій Болвінов.

Деталі

За даними правоохоронців чоловік на відео уродженець Харкова. Йому 37 років, і нині він безробітний. Згідно з інформацією від Сергія Болвінова фігурант встиг попрацював у своєму житті лише один раз — у 2013-му році на посаді фахівця центру соціальної служби у справах сім’ї, молоді та спорту в одному з районів міста. Протримався на цій посаді лише рік. А після повномасштабного вторгнення знайшов собі нове заняття — пошук “фашистів” в рідному місті та публічні виступи на підтримку російської армії, яка чи не щодня обстрілює Харків.

Слідчі також, зазначили, що в той час, як він привселюдно на відео підтримує рф, його брат виборює свободу та незалежність нашої держави.

Цитувати наративи російської пропаганди і називати усіх навколо “нацистами” цього разу його спонукало спілкування з продавцями в супермаркеті на Олексіївці. Тамтешні касири відмовилися обслуговувати чоловіка російською мовою. Обурений використанням державної мови у громадському місці, чоловік записав відеозвернення, в якому заявив що “все ж таки на Україні фашизм є. Так що СВО проводиться не дарма”. Після чого закликав своїх глядачів “робити висновки”, однак зробили їх слідчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині СБУ викрила колаборантку, яка працювала на рф під час окупації Херсона

Правоохоронці навідались із санкціонованими обшуками у помешкання прихильника “русского мира”. Там виявили і комуністичну символіку, і заборонені георгіївські стрічки, портрет Леніна та інші докази, що підтверджують вчинення фігурантом кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

Нині вирішується питання про повідомлення чоловіку підозри у колабораційній діяльності. (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Ця стаття передбачає покарання у позбавленні права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Впродовж доби відбулось 77 бойових зіткнень - Генштаб

     • 158834 переглядiв

    Розтрата зерна на 3,2 млн грн: справу передали до суду

     • 201992 переглядiв

    У підмосков'ї два брати спалили прапор Ізраїлю, їх затримали

     • 310743 переглядiв