u-khabarovsku-zatrymaly-cholovika-za-nibyto-spivpratsiu-z-hur-ukrainy

У Хабаровську затримали чоловіка за нібито співпрацю з ГУР України

 • 25531 переглядiв

39-річного жителя Хабаровська звинуватили у держзраді та сприянні тероризму. За даними ФСБ, він збирав інформацію про російських військових та співробітників ФСБ на замовлення української розвідки.

У російському місті Хабаровськ місцевого жителя звинуватили у держзраді та нібито сприянні терористичній діяльності через виконання завдань, отриманих від розвідки України. Про це повідомили в управлінні ФСБ зі Східного військового округу, передає УНН.

Деталі

Проти 39-річного хабаровця порушили справу за двома статтями. По першій йому загрожує позбавлення волі до довічного, по другий — до 15 років ув'язнення.

"Фігурант є противником політичного російського політичного устрою та проведення спеціальної військової операції в Україні", — повідомили у ФСБ Росії.

Зазначається, що через месенджер підозрюваний встановив контакт із агентом українських спецслужб, який у подальшому пов'язав його з кадровим співробітником Головного управління розвідки (ГУР) українського Міноборони.

Хабаровчанин отримував завдання зі збирання інформації про російських військовослужбовців (особлива увага була зосереджена на командирах і які мають звання "Героїв Росії") та співробітників ФСБ.

Шпигували за штабами ЗСУ на Одещині: засуджено двох іноземців-інформаторів фсб23.07.24, 16:39

Популярні

Новини по темі

Польща запускає операцію EASTERN AURORA для посилення ППО

 • 114924 переглядiв

У Непалі внаслідок авіакатастрофи загинуло 18 людей

 • 20192 переглядiв

Байден обіцяє зберегти коаліцію на підтримку України

 • 35630 переглядiв