ukenru
u-g7-obgovoryuyut-mozhlivist-prityagti-putina-do-vidpovidalnosti-za-viynu-v-ukrayini

У G7 обговорюють можливість притягти путіна до відповідальності за війну в Україні

 • 163057 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Голови дипломатій країн “Групи семи” сьогодні збираються у Брюсселі для обговорення питання про притягнення російського диктатора володимира путіна до відповідальності за війну в Україні. Про це йдеться у заяві у Twitter Державного департаменту США, пише УНН.

Цитата

“Сьогодні у Брюсселі міністри закордонних справ G7 об'єдналися проти неспровокованої жорстокої війни Кремля проти України. "Група семи" підтримує героїчний народ України”, – йдеться у повідомленні.

Деталі

Держсекретар США Ентоні Блінкен додав, що очільники дипломатій “Групи семи” прагнуть "притягнути до відповідальності президента путіна за його неспровоковану війну за вибором і гарантувати, що він зазнає стратегічної поразки у війні з Україною".

The G7 is committed to holding President Putin to account for his unprovoked war of choice and ensuring he endures a strategic defeat in Ukraine. pic.twitter.com/WA5M6LWgwm

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) April 7, 2022

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав лідерів "Групи семи", які сумніваються щодо доцільності застосування тих чи інших санкцій щодо росії, відвідати українську Бучу.

Українські Національні Новини

Політика