ukenru
u-bilorusi-zatrimali-novikh-pidozryuvanikh-u-spravi-belta

У Білорусі затримали нових підозрюваних у "справі БелТА"

 • 15365 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Правоохоронні органи Білорусі у середу провели черговий ряд затримань у справі про несанкціонований доступ до інформації держагентства "БелТА". Про це повідомляє Слідчий комітет Білорусі, передає УНН.

"Сьогодні проводяться слідчі дії за участю посадових осіб редакційно-видавничої установи "Культура і мистецтво", ТОВ "РіелтБай", ТОВ"АйТіВі". Крім того, за підозрою в скоєнні аналогічних протиправних діянь затримані Олексій Жуков і Павло Биковський", - поінформували представники слідства.

Як заявили правоохоронці республіки, СК продовжує розслідування у кримінальній справі, порушеній за ч. 2 ст. 349 (несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації, досконалий з іншої особистої заінтересованості, яка спричинила заподіяння істотної шкоди) Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

Нагадаємо, в Білорусі затримали вже сімох журналістів порталу Tut.by. Затримання проводяться у кримінальній справі про несанкціонований доступ до сайту білоруського державного інформагентства "БелТА".

Як повідомляв УНН, верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпекової політики Федеріка Моґеріні закликала Мінськ звільнити затриманих журналістів.

Пізніше до ЄС доєдналась організація з безпеки і співпраці в Європі.

Українські Національні Новини

Новини Світу