u-bilomu-domi-sprostuvali-informatsiyu-pro-chlenstvo-ukrayini-u-nato-v-obmin-na-teritoriyi

У Білому домі спростували інформацію про членство України у НАТО в обмін на території

 • 917915 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі заперечив інформацію про те, що Україна може стати членом НАТО в обмін на відмову від частини своїх територій на користь росії. Про це інформує УНН, посилаючись на брифінг американського посадовця.

Цитата

"Нічого подібного. Це не так. Ми вже говорили про спроби допомогти знайти шлях до членства. Ми публічно заявляли, що НАТО буде майбутнім України, і на Вільнюському саміті Альянс підтримав цю ідею та підтримав ідею, за якою можна розробити шлях для цього остаточного членства",  - заявив Кірбі.

Деталі

Він додав, що на сьогодні у центрі уваги має бути надання Україні допомоги для відсічі російської агресії та продовження звільнення тимчасово окупованих територій. 

"Вони досягають прогресу щодня, і ми продовжуватимемо їх підтримувати", - зауважив посадовець.

Нагадаємо

Начальник штабу генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен припустив, що Україна може отримати членство в НАТО в обмін на відмову від частини території, яку окупувала росія, і що це могло б стати частиною завершення війни в Україні.

У МЗС України заявили, що розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі