ukenru
u-balakliyi-trivayut-roboti-z-rozminuvannya-teritoriyi

У Балаклії тривають роботи з розмінування території

 • 8216 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Інженерні підрозділи проводять остаточне зачищення периметру території військової частини, роботи планується закінчити протягом дня, передає УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

В Міноборони зазначають, що ситуація на території складів у Балаклії повністю контрольована.

Водночас у Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що до Штабу з НС надійшло 378 заявок щодо виявлення боєприпасів, зокрема 27 березня – 15 заявок (надійшли від населення, яке повернулось у місто і виявили предмети, схожі на ВНП у місцях, що були недоступні піротехнікам під час подворового обстеження).
Всього з початку робіт вилучено 1 тис. 92 вибухонебезпечних предмети.

З 8 год. 27 березня піротехнічними підрозділами розпочато проведення технічного обстеження і очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу території.
Всього до виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 од. спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків).

В зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 2 тис. 663 осіб та 236 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 420 чоловік особового складу та 107 одиниць спеціальної та пожежної техніки.

Нагадаємо, що станом на ранок 27 березня на базі біля Балаклії все ще лунали поодинокі вибухи.

Українські Національні Новини

Мультимедіа