ukenru
u-2021-rotsi-silske-gospodarstvo-ukrayini-vidnovit-zrostayuchu-dinamiku-naan

У 2021 році сільське господарство України відновить зростаючу динаміку - НААН

 • 91107 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Після торішнього спаду обсягів агровиробництва на 10,4%, який став найбільшим з 1994 р. (‑16,5 %), у 2021 р. в Україні очікується збільшення виробництва валової сільськогосподарської продукції. За оцінками, обсяги сільгоспвиробництва перевищать показники минулого року на 4,4%. Про це розповів директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки"академік НААН Юрій Лупенко, інформує пресслужба ННЦ, пише УНН.

Деталі

За його словами, таке зростання відбудеться за рахунок збільшення виробництва рослинницької продукції — на 5,9%, тоді як по виробництву продукції тваринництва прогнозується зменшення на 0,5 %.

"Найбільше зростання прогнозується на вирощуванні озимих культур (+15,9%), сої (+12,9%) та плодово-ягідних культур (+10,8%). По інших видах продукції прогнозується зростання не більше ніж на 10%, а по окремих — ріпак, картопля, овочі — навіть зменшення обсягів виробництва", — зазначив науковець.

Обсяги виробництва продукції тваринництва, за прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, зменшаться проти 2020 р. на 0,5% при невеликому зростанні продукції вирощування птиці (+1,4%) та свиней (+0,5%).

"В цілому, за прогнозом науковців Інституту аграрної економіки, у 2021 році вітчизняне сільське господарство вийде на третій — після 2019 і 2018 років — показник виробництва валової сільськогосподарської продукції у новітній історії України", — підсумував Юрій Лупенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Асоціації фермерів України вважають, що держава та політики байдужі до проблем аграрної сфери

Українські Національні Новини

Економіка