ukenru
turechchina-znovu-prigrozila-anulyuvati-ugodu-z-yes-z-pitan-bizhentsiv

Туреччина знову пригрозила анулювати угоду з ЄС з питань біженців

 • 8748 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Міністерство закордонних справ Туреччини відреагувало на рішення Вищого суду Греції на відмову у видачі восьми турецьких військових, які втекли з країни після невдалої спроби перевороту і в черговий раз погрожує розірвати угоду з Європейським Союзо з питань біженців. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає УНН.

Як зазначає видання, Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зробив відповідну заяву в п'ятницю, 27 січня, відреагувавши на рішення Вищого суду Греції не видавати Анкарі вісім турецьких військових, які втекли з Туреччини після липневої спроби державного перевороту.

"Ми зробимо всі необхідні кроки, в їх числі - анулювання угоди з Євросоюзом з прийому біженців", - заявив Мевлют Чавушоглу.

Також повідомляється, що Голова турецького МЗС додав, що його уряд перегляне взаємини з Афінами.

Видання також наголошує, що тяганина про невидачу офіцерів тривала шість місяців. Вони намагалися довести в судах нижчої інстанції, що після повернення на батьківщину їх чекає жорстоке поводження у в'язниці. Адвокат турецьких військових заявляв, що у його підзахисних є всі підстави побоюватися за своє життя у разі екстрадиції до Туреччини. У підсумку головуючий суддя 26 січня вирішила, що справедливий судовий розгляд в разі видачі Туреччини цих військовослужбовців малоймовірно. Суд також постановив випустити їх зі слідчого ізолятора.

Як повідомля УНН, низка турецьких офіцерів, що служать у силах НАТО, попросили про притулок після невдалого військового перевороту у Туреччині у липні цього року.

Нагадаємо, що Туреччина вже неодноразово погрожувала розірвати угоду з ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу