turechchina-zayavila-scho-shvetsiya-ta-finlyandiya-sche-nedostatno-zrobili-v-ramkakh-ugodi-z-nato

Туреччина заявила, що Швеція та Фінляндія ще недостатньо зробили в рамках угоди з НАТО

 • 218387 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. Міністр закордонних справ Туреччини заявив у четвер, що Швеція та Фінляндія ще не виконали всі зобов’язання за угодою, яка підтверджує їхні заявки на вступ до НАТО, і вони все ще повинні зробити конкретні кроки.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Мевлют Чавушоглу, виступаючи разом із генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом у Стамбулі, також сказав, що Туреччина зауважила, що новий уряд Швеції під керівництвом прем’єр-міністра Ульфа Крістерссона рішуче підходить до виконання зобов’язань.

У червні Швеція та Фінляндія підписали меморандум, у результаті якого Туреччина, член НАТО, зняла вето з їхніх заявок на вступ до трансатлантичного альянсу безпеки. Обидва попросили приєднатися у відповідь на війну Росії в Україні, але Туреччина вимагала додаткових гарантій, включно з тим, що вони не будуть давати притулок курдським бойовикам.

Нагадаємо

Польща поскаржилася до Європейського суду на правила ЄС щодо скорочення газу, погоджені раніше цього року, заявив у четвер заступник міністра юстиції, додавши, що правила не були узгоджені блоком одноголосно, як це мало бути.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі