tsyfrovizuiemo-vse-navit-kokhannia-fedorov-oholosyv-pro-zapusk-shliubiv-onlain-u-dii

"Цифровізуємо все, навіть кохання": Федоров оголосив про запуск шлюбів онлайн у "Дії"

 • 12861 переглядiв

Україна стає першою країною в світі, яка дозволяє парам одружуватися онлайн по відеозв'язку, революціонізуючи державні послуги і роблячи можливими шлюби на відстані.

Україна стала першою країною в світі, де не треба ходити в ДРАЦС, щоб сказати коханій людині "Так", адже дозволила парам одружуватися онлайн по відеозв'язку у "Дії", революціонізуючи державні послуги і роблячи можливими шлюби на відстані, повідомив у понеділок віцепрем'єр-міністр - голова Мінцифри Михайло Федоров, пише УНН.

Перші пари одружились онлайн у "Дії". Шлюб по відеозвʼязку - це буквально й без перебільшень революція у сфері державних послуг, і цими вихідними три пари розписалися в "Дії"

- написав Федоров у Telegram.

З його слів, бета-тест - це завжди трепетно й відповідально, тому команда "Дії" провела в цифровому ДРАЦСі вихідні.

"Першими закоханими, які одружилися, стали активіст, військовий, народний депутат Роман Лозинський і фахівчиня із соціальних та поведінкових комунікацій, викладачка УКУ Світлана Кісільова. Пара була разом під час розпису, бо, окрім любові одне до одного, має пристрасть до інновацій. Тому одружилися в "Дії" першими, як справжні early adopters", - вказав Федоров.

Він розповів, що спочатку у команді Мінцифри думали, що ключова аудиторія послуги - пари на відстані. "А Роман та Світлана вигадали інше застосування сервісу - поєднали онлайн-церемонію та офлайн-весілля. Беріть на замітку)", - зазначив він.

"Загалом на бету записалося 2,5 тисячі пар, а вже скоро сервіс буде доступним для всіх", - зауважив урядовець.

"Україна - перша країна у світі, де не треба буде ходити в ДРАЦС, щоб сказати коханій людині "Так". Перша країна у світі, яка дає змогу одружитися навіть парі на відстані. Незалежно від того, відстань вимірюється містами чи материками. Створюйте свої родини, кохайте одне одного й примножуйте свою любов. Цифровізуємо все, навіть кохання", - підсумував Федоров.

Документи про освіту тепер є у "Дії"22.03.24, 12:02

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Війська рф обстріляли село на Херсонщині: загинула жінка

     • 18282 переглядiв