ukenru
tsogo-tizhnya-rada-rozglyadatime-zakonoproekt-schodo-rinku-zemli

Цього тижня Рада розглядатиме законопроект щодо ринку землі

 • 8531 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. На цьому тижні урядовий законопроект щодо обігу земель в Україні буде розглядатись у Верховній Раді. Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час брифінгу після погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Я думаю, що на цьому тижні вже будемо розглядати", - зазначив Разумков.

За його словами, на розгляді в комітеті ВРУ є законопроекти, які ефективно зможуть закрити прогалини в законодавстві щодо обігу земель. Крім того, він пояснив, навіщо в законопроекті був передбачений продаж земель іноземцям.

"Це (продаж землі іноземцям – ред.) не лазівка. Треба враховувати інтереси всіх учасників цього процесу. В першу чергу, аспект національної безпеки дуже важливий: якщо ми говоримо про купівлю представниками держав, які є державами-агресорами, або які неефективно будуть використовувати цю землю, повинні бути передбачені запобіжники в цьому законопроекті", - розповів спікер ВРУ.

Нагадаємо, щодо ринку землі існує вже сім законопроектів, на кожен з них по 2-3 альтернативних. Завтра в Раді будуть голосувати про їх включення до порядку денного.

Українські Національні Новини

Політика