Зокрема у березні цього року з Індонезії було імпортовано 13,7 тис. тонн пальмової олії, з Малайзії — 1,7 тис. тонн, зі Швеції — 64 тонни, з інших країн — 82 тонни.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, близько 90% імпортованих в Україну олій становить пальмова.
Також нагадаємо, за словами народного депутата Сергія Тригубенка, українські виробники використовують пальмову олію не для досягнення специфічних властивостей кінцевого продукту, а для його максимального здешевлення.
“Так, економія на якості виробництва продуктів продиктована цілою низкою чинників, головний з яких — економічна доцільність, в умовах, коли український споживач не готовий платити багато, а контролю за безпекою продуктів харчування в країні практично немає”, — додав він.
Тому, за словами нардепа, незважаючи на те, що наша країна імпортує пальмової олії в рази менше, ніж такі держави-гіганти, як США або Китай, споживаємо ми її набагато більше.
Він також запропонував до обговорення можливість запровадження певних обмежень на застосування пальмової олії в продуктах харчування.