ukenru
tsogo-roku-na-1-5-mln-milyona-pomenshalo-lyudey-yaki-prozhivayut-v-ukrayini-dubilet

Цього року на 1,5 мільйона поменшало людей, які проживають в Україні - Дубілет

 • 11868 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Стало відомо, що зараз з України їде більше громадян, ніж приїжджає, а помирає більше, ніж народжується, з початку року кількість українців, які проживають на нашій території, скоротилася на 1,5 млн осіб. Про це міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет написав в своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Одним із пріоритетів уряду є зміна негативного соціально-демографічного тренду в нашій країні. Зараз з України їде більше, ніж приїжджає, а помирає більше, ніж народжується", - заявив Дубілет.

Він також поділився даними про кількість українців, які виїхали за межі України і не повернулися більше 21 дня (накопичувально), а також кількість українців, які повернулися після 21-денної відсутності (щодня).

Так, Дубілет резюмує:

  • З початку року кількість українців, які проживають на нашій території, скоротилаося на 1,5 млн осіб.
  • Бачимо масові повернення українців додому в кінці квітня - на початку травня на європейські та українські свята.
  • Після цих свят негативний тренд зменшився, але все одно присутній. Повертатися додому стало теж більше людей (помаранчева лінія).

"Я хочу побудувати подібний графік і за минулий рік, щоб зрозуміти, чи є ці зміни чимось глобальним, або просто сезонний фактор", - повідомив Дубілет.

Він також уточнив, що дані попередні, але на них він розраховує побудувати публічні дашборди (документи з лаконічно представленими статистичними даними, звітами, найчастіше з елементами інфографіки), щоб суспільство могло, в тому числі по них, оцінювати роботу влади в довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що Дубілет анонсував скасування трудових книжок.

Українські Національні Новини

Економіка