ukenru
tsini-na-benzin-mozhut-zrosti-do-30-grn-za-litr-u-drugomu-pivrichchi-ekspert

Ціни на бензин можуть зрости до 30 грн за літр у другому півріччі — експерт

 • 13262 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. У другій половині 2016 року в Україні бензин може подорожчати до 30 гривень за літр, або на 10% від його сьогоднішньої вартості. Про це у коментарі УНН розповів співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

“Є три фактори: зростання цін на нафту, падіння нацвалюти і підвищення акцизу. Всі вони будуть негативно впливати на вартість бензину і далі. Великі мережі заправок вже зрозуміли ціни. Ймовірно, протягом лютого продовжиться дорожчання бензинів і дизпалива, але не такими темпами, як в січні, тим більше, причин для зміцнення гривні не видно.

У другому півріччі ціни виростуть ще більше і можуть досягти неприємної позначки у 30 гривень за літр А-95. Дизельне паливо буде трохи дешевше”, — розповів Д.Марунич.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, на факти виявлення неякісного дизпалива Інститутом споживчих експертиз, Держпродспоживслужба досі не відреагувала.

Також нагадаємо, за словами експерта Г.Рябцева, в Україні продовжують штрафувати легальних гравців паливного ринку, ігноруючи “сірих”.

Українські Національні Новини

Економіка