ukenru
tretiy-pidozryuvaniy-u-spravi-vbivstva-5-richnogo-kirila-povnolitniy-dbr

Третій підозрюваний у справі вбивства 5-річного Кирила повнолітній - ДБР

 • 10999 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Третій підозрюваний у справі про вбивство 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому на Київщині є повнолітнім. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ДБР.

"Третій учасник трагічних подій, внаслідок яких загинув п’ятирічний хлопчик Кирило Тлявов, отримав підозру у вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Це – повнолітній громадянин України", - вказали у ДБР.

У бюро нагадали, що двоє фігурантів справи - працівників поліції - отримали підозри в убивстві малолітньої дитини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (пп. 2, 12 ст. 115 ККУ); вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 ККУ). Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, 17 липня голова ДБР Роман Труба повідомив, що ще одній людині було оголошено підозру у справі про вбивство 5-річного хлопчика у Переяславі-Хмельницькому. Суд проситимуть про арешт нового підозрюваного.

Як повідомляв УНН, наприкінці травня на Київщині дитина отримала поранення голови внаслідок випадкового пострілу. Згодом стало відомо, що стріляти в дитину могли поліцейські.

За попередніми висновками медиків, хлопчик отримав тяжке поранення голови, відкриту черепно-мозкову травму. Він потрапив у реанімаційне відділення. Згодом стало відомо, що дитину перевезли на лікування до столиці.

Двох підозрюваних у цьому поліцейских затримали в порядку статті 208 КПК України, їм оголосили про підозру.

3 червня 5-річний Кирило помер у лікарні. У зв’язку із цим прокурори вирішили змінити підозру з перекваліфікацією скоєного злочину.

Поліцейським загрожує довічне позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП