trampu-visunuli-obvinuvachennya-cherez-nepravilne-povodzhennya-z-sekretnimi-dokumentami

Трампу висунули обвинувачення через неправильне поводження з секретними документами

 • 245434 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Колишнього президента США Дональда Трампа звинувачують у незаконному зберіганні секретних документів. Сім пунктів обвинувачення проти колишнього президента США включають змову з метою перешкоджання, навмисне зберігання документів і неправдиві твердження, повідомляє The New York Times, передає УНН

Деталі

Міністерство юстиції країни у четвер зробило важливий з юридичної та політичної точки зору крок, висунувши федеральні кримінальні обвинувачення проти колишнього президента США Дональда Трампа, звинувативши його в неправильному поводженні з секретними документами, які він зберігав після того, як пішов з посади, а потім перешкоджанні зусиллям уряду повернути їх.

Обвинувальний висновок, висунутий великим журі у Федеральному окружному суді в Маямі, є першим випадком, коли колишньому президенту висунули федеральні обвинувачення.

Ця подія ставить націю в надзвичайне становище, враховуючи статус Трампа не лише як в минулому головнокомандувача, але і як нинішнього фаворита на висування в президенти від Республіканської партії у 2024 році, щоб протистояти президенту Байдену, чия адміністрація тепер буде намагаючись засудити свого потенційного суперника за численні злочини, пише видання.

Трамп підтвердив у своїй соцмережі, що йому висунули обвинувачення.

Очікується, що Трамп здасться владі у вівторок, згідно з інформацією близької до нього особи та його власної публікації на його платформі соціальних мереж Truth Social.

«Корумпована адміністрація Байдена повідомила моїх адвокатів, що мені висунуто обвинувачення», — написав Трамп.

Також, колишній президент додав, що у вівторок на 15:00 йому заплановано постати перед федеральним судом Маямі.

У відео, яке він пізніше оприлюднив на Truth Social, Трамп заявив: «Я невинна людина. Я невинна людина».

Доповнення

Обвинувачення, подане офісом спеціального прокурора Джека Сміта, було надіслано приблизно через два місяці після того, як місцева прокуратура в Нью-Йорку висунула проти пана Трампа понад 30 обвинувачень у тяжких злочинах у справі, пов’язаній з виплатою грошей порнозірці в США.

Також, колишнього очільника країни перевіряє прокуратура округу Фултон у штаті Джорджія на предмет потенційного втручання у вибори.

Високопоставлений чиновник адміністрації Байдена сказав, що Білий дім дізнався про нові обвинувачення з повідомлень у ЗМІ.

Обвинувальний висновок стосується кінця терміну президентства Трампа в січні 2021 року, коли багато документів, які знаходились в резиденції Білого дому, були упаковані в коробки разом з одягом, подарунками, фотографіями та іншими речами колишнього президента.

Після тривалих зусиль Національних архівів Трамп передав 15 ящиків з матеріалами в січні 2022 року. Виявилося, що коробки містять дуже важливі матеріали із секретними маркуваннями, що спонукало розпочати розслідування Міністерством юстиції.

Хоча характер деяких документів, знайдених у пана Трампа, відомий (наприклад, він зберіг листи північнокорейського диктатора Кім Чен Ина), залишається невідомим, які інші секретні матеріали були знайдені та яку шкоду національній безпеці завдало його володіння ними.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни знову обстрілюють Херсон - ОВА

     • 205612 переглядiв