ukenru
tramp-nasilstvo-po-vidnoshennyu-do-protestuyuchikh-v-gonkonzi-zavadit-ssha-i-knr-dosyagti-ugodi

Трамп: насильство по відношенню до протестуючих в Гонконзі завадить США і КНР досягти угоди

 • 8224 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Президент США Дональд Трамп вважає, що застосування насильства по відношенню до протестуючих в Гонконзі призвело б до того, що Вашингтону і Пекіну було б значно важче досягти домовленостей в сфері торгівлі. Про це американський лідер заявив у неділю на прес-конференції в штаті Нью-Джерсі, трансляцію вів телеканал CNN, передає УНН.

"Я б хотів, щоб в Гонконзі все вирішилося дуже гуманно", - сказав він, висловивши впевненість у тому, що китайське керівництво "може цього домогтися". "Це було б дуже добре з точки зору угоди, яку ми обговорюємо", - зазначив Трамп. "Було б дуже важко взаємодіяти, якби вони вдалися до насильства", - підкреслив Трамп.

Нагадаємо, кількість учасників протестної акції, яка відбулася у Гонконгу в неділю, 18 серпня, сягнула, за оцінками організаторів, 1,7 мільйона осіб. Ці цифри ввечері цього дня були озвучені Джиммі Шаном з організації Civil Human Rights Front (CHRF), яка закликала жителів Гонконгу вийти на протест. Таким чином, акція 18 серпня, попри сильний дощ, стала наймасовішою в Гонконгу за багато тижнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай закликав ЄС негайно припинити "втручатися в справи Гонконгу"

Українські Національні Новини

Новини Світу