ukenru
tramp-anonsuvav-skorochennya-vitrat-na-turechchinu

Трамп анонсував скорочення витрат на Туреччину

 • 12627 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Президент США Дональд Трамп заявив у четвер, що Вашингтон нічого не буде платити Анкарі за звільнення американського пастора Ендрю Брансона, а замість цього “заощадить на Туреччини”. Із такою заявою американський лідер виступив у своєму Twitter, інформує УНН.

"Туреччина використовує США в своїх інтересах протягом багатьох років. Вони тримають нашого чудового християнського пастора ... Ми нічого не будемо платити за звільнення невинної людини, і ми заощадимо на Туреччини", - написав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-президент США порадив Туреччині не випробовувати терпіння Трампа

Нагадаємо, протестантський пастор Ендрю Брансон, який проживав у районі Ізміра, був заарештований у 2017 році за звинуваченням у зв’язках із забороненими у Туреччині Робочої партією Курдистану і “Терористичної організацією фетхуллахістів” (послідовники мусульманського проповідника Фетхуллаха Ґюлена). 7 травня цього року Брансон постав перед турецьким судом і відкинув звинувачення в терористичній діяльності і шпигунстві, а 25 липня він був поміщений під домашній арешт із медичних міркувань. Прокуратура вимагає для нього 35 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Політика