tovaryshu-lavrove-yaka-vy-tvaryna-postpred-ukrainy-v-oon-vysmiiav-hlavu-mzs-rf-za-tsytuvannia-orvella

"Товаришу лаврове, яка ви тварина?"- постпред України в ООН висміяв главу мзс рф за цитування Орвелла

 • 29043 переглядiв

Постійний представник України в ООН висміяв міністра закордонних справ росії лаврова за зловживання "Колгоспом тварин" Джорджа Орвелла для виправдання дій росії, зазначивши, що Орвелл був критиком сталінізму, а книга алегорично змальовувала тоталітарний режим Радянського Союзу.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров під час засідання Радбезу ООН використав образи з твору англійського письменника Джорджа Орвелла "Колгосп тварин". Постпред України в ООН Сергій Кислиця відреагував на слова лаврова, передає УНН.

Деталі

Під час виступу лавров сказав, що "у минулому столітті Джордж Орвелл у свій повісті "Колгосп тварин" уже передбачив суть порядку, заснованого на правилах, де всі тварини рівні, але деякі рівніші за інших".

Своєю чергою Кислиця у своєму дописі в соцмережі X, задався питання, за кого лавров приймає представників ООН, коли намагається мобілізувати Орвелла на свою підтримку.

"Можливо, він не знає, що нью-йоркські дипломати справді читали Орвелла і не є побічним продуктом МДІМВ у Радянському Союзі, де книжки Орвелла були заборонені або піддавалися цензурі", - написав Кислиця.

Він нагадав, що Джордж Орвелл був критиком Сталіна і вороже ставився до сталінізму, керованого москвою.  За словами Джорджа Орвелла, "Колгосп тварин", відображає події, які передували російській революції 1917 року і перейшли в сталінську епоху Радянського Союзу, періоду, коли росія жила під владою комуністичної ідеології Йосипа Сталіна.

Він вказав, що сталінізм у росії на сьогодні ше шанують. При цьому кожна тварина в "Колгоспі тварин" представляла певний клас радянського суспільства:

  • робочий кінь Боксер - робітничий клас і стахановців;
  • ворон Мойсей - духовенство;
  • скептичний осел Веніамін - інтелігенція, яка все розуміє, але не діє;
  •  злі собаки - співробітників НКВС;
  • безмовні вівці - маси людей;
  •  порося Квікун - підконтрольні владі ЗМІ. 

"На вершині піраміди знаходиться великий, досить лютого вигляду беркширський кабан на ім'я Наполеон (алегорія Йосипа Сталіна), який поступово переписав сім заповідей тваринного світу (алегоричне посилання на комунізм), головна з яких почала звучати наступним чином: "Усі тварини рівні, але деякі тварини рівніші за інших". Отже, товаришу лаврове, яка ви тварина?", - написав Кислиця.

лавров заявив про "загрози" для росії з боку Заходу: в Держдепі США відреагували17.07.24, 10:26

Популярні

Новини по темі

У Харкові почали будівництво ще трьох підземних шкіл

 • 20820 переглядiв

Німеччина виділяє 10 млн євро на відновлення "Охматдиту"

 • 35989 переглядiв