ukenru
timoshenko-zbilshila-vidriv-vid-poroshenka-i-vikhodit-u-drugiy-tur-iz-zelenskim

Тимошенко збільшила відрив від Порошенка і виходить у другий тур із Зеленським

 • 13624 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Юлія Тимошенко збільшила відрив від Петра Порошенка і виходить у другий тур з Володимиром Зеленським. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного з 16 по 23 березня компанією "Blue Dawn Monitoring", передає УНН.

Опитування проводилося двома методами - телефонним і "face-to-face".

Також українці висловили свою думку щодо можливих комбінацій у другому турі президентських виборів.

У разі, якщо до другого туру вийдуть Порошенко і Тимошенко, чинного президента підтримають 15%, Юлію Володимирівну - 27%. Якщо до другого туру вийдуть Порошенко і Зеленський, за першого кандидата готові проголосувати 14% співвітчизників, за другого - 33%.

У разі комбінації Тимошенко-Зеленський, віддати свій голос за Юлію Володимирівну готові 18% українців, за Зеленського - 30%.

Про свою готовність взяти участь у виборах заявили 54% опитаних українців.

В цілому, соціологи "Blue Dawn Monitoring" прогнозують наступний результат президентських виборів: Зеленський - 23,4% (похибка 2,8%), Тимошенко - 19,7% (похибка 2,2%), Порошенко - 16,9% (похибка 2,5%).

В опитуванні взяли участь 5 тисяч респондентів, старше 18 років. У ОРДЛО, Севастополі та АР Крим опитування не проводилося. Загальна похибка дослідження - не більше 1,4%, рівень досяжності - 52%.

Українські Національні Новини

Політика