tars-indoneziya-provela-zustrich-z-rosiyskimi-diplomatami-z-mirnoyi-initsiativi-schodo-ukrayini

ТАРС: Індонезія провела зустріч з російськими дипломатами з мирної ініціативи щодо України

 • 367988 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Індонезійська сторона провела зустріч із російськими дипломатами з мирної ініціативи щодо України. Про це з посиланням на джерело повідомляє ТАРС, пише УНН.

Цитата

"Така зустріч мала місце", - розповів співрозмовник агентства. За його словами, подробиць переговорів наразі немає. Також невідомо на якому рівні відбулася зустріч.

Що було раніше

Міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто 3 червня на саміті з питань оборони у Сінгапурі запропонував план припинення війни між росією та Україною.

У своєму виступі Субіанто запропонував припинити вогонь "на нинішніх позиціях" та демілітаризовані зони, які гарантуватимуться спостерігачами та миротворчими силами Організації Об'єднаних Націй. Він також запропонував можливий референдум у "спірних" районах, організований ООН.

"Індонезія готова надати підрозділи для потенційної миротворчої операції ООН", - додав він.

Однак на саміті пропозицію міністра оборони Субіанто розкритикували, а голова ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель заявив, що мир в Україні має бути досягнутий на справедливих умовах.

Президент Індонезії Джоко Відодо їздив до Києва та москви і зустрічався з лідерами країн минулого року, тоді як його країна головувала у блоці найбільших економік G20.

Індонезія проголосувала за резолюцію ООН, яка засуджує вторгнення росії до України, але не застосувала економічних санкцій проти москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі