ukenru
tanki-leopard-2-budut-povnistyu-vvedeni-v-ekspluatatsiyu-v-ukrayini-cherez-dva-tri-misyatsi-portugaliya

Танки Leopard 2 будуть повністю введені в експлуатацію в Україні через два-три місяці - Португалія

 • 984707 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністр закордонних справ Португалії заявив, що пройде два-три місяці, перш ніж передані Заходом танки Leopard 2 будуть повністю введені в експлуатацію в Україні, передає УНН.

Цитата

"Насамперед це залежатиме від підготовки українських екіпажів", - сказав Жуан Гомеш Кравіньо португальській телекомпанії SIC у кулуарах заходу в Каштелу-Бранку.

"Українські військові потребують навчання - "Леопард" - це дуже просунута техніка, технологічно, так що це триватиме кілька тижнів, тільки процес навчання… Після цього є логістичні перешкоди, які необхідно вирішити з союзниками, тож це триватиме два чи три місяці".

Міністр закордонних справ Португалії привітав ініціативу з передачі Leopard 2.

"Важливо те, що ми маємо це зобов'язання, це дуже важливе зрушення парадигми", - сказав він.

Кравіньо не став вдаватися до подробиць про те, скільки з 37 португальських танків Leopard 2 може бути відправлено в Україну.

Додамо

Міністр оборони Португалії в п'ятницю підтвердив західним офіційним особам на зустрічі в Рамштайні "пропозицію Португалії про навчання цієї типології бойових машин, і висловив готовність визначити в координації з партнерами способи наділення України цією здатністю".

Президент України Володимир Зеленський заявив минулого тижня, що Португалія входить до переліку країн, які "готові надати" танки Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу